fredag 1. februar 2008

Ennaa en uke er gaatt..

Paa fredag dro jeg, som folk forhaapentligvis fikk med seg, til vertsfamilien vaar! Har ikke stort tid til aa oppdatere her naa, men en kort oppsummering:
  • Estelle Nicholls er vaar "mor" for de neste 7 ukene, og Timothy (22) er vaar "bror". Estelle er det mye rart aa si om; hu er hyggelig, (litt for) pratsom, vi faar igrunn ikke stort privatliv.. Hu er svaert religioes, og baade jeg og Stine har gjort den store tabben ved aa begynne aa spise foer vi har bedt.. Haha ;p
  • Vi bor i Parow, som er en halvtimes kjoering fra Cape Town, og vi jobber i Belhar, som er ti minutters kjoering hjemmefra
  • Tehillah Community Collaborative er fortsatt vaar arbeidsplass, hvertfall enn saa lenge ;) (forklaringen paa dette kommer senere!) Stine har vaert syk en del av denne uka, men jeg var paa jobb mandag - torsdag, fra ca 07.30 til 15.30 hver dag. Jeg har stort sett vaert i creche, som er barnehagen paa senteret, og jeg har jobbet paa avdelingen med barn i alderen 5 mnd - ca 2.5 aar. Stortrives der med barna! Det som imidlertid er veldig vanskelig er aa se hvordan de behandler barna.. De slaar dem for absolutt ingenting, og de er slemme med dem, og ler av dem bak ryggen deres. Det er lett aa forstaa at de voksne heller ikke har det enkelt, naar de er to voksne paa 15 barn, hvorav 6 av dem ikke kan gaa, men alikevel. Aa ty til vold for aa faa dem til aa hoere paa dem sier seg selv at ikke er rette loesningen.. Saa det som til naa har vaert min hovedoppgave er egentlig aa troeste de som trenger det, gi oppmerksomhet til dem som vanligvis ikke faar det - eller bare faar oppmerksomhet i negativ form. Saa det er veldig utfordrende, men den hengivenheten jeg har faat av barna bare paa disse 4 dagene er overveldende..

Denne helga er jeg i Cape Town, saa forhaapentligvis rekker jeg aa skrive litt mer utfyllende i morgen eller paa soendag!

Ha en fin helg saa lenge<3<3

6 kommentarer:

  1. Hei vennen! Har venta lenge på et nytt innlegg nå, så godt at det endelig kom nå:) Høres ut som om dere har det veldig fint der nede selvom det er veldig annerledes enn her hjemme.

    En liten update: Flynn er nå død! :( :( :( :(
    skikkelig trist, men man så det jo komme..

    Ellers er Norge veldig bra, jeg gleder meg masse til imorgen, for Siri, Daniel og jentene er i Krsand, så det er stas! Har forresten mistet sør-afrika-nummeret ditt, så gjerne skriv det i en kommentar her..

    Glad i deg:)

    SvarSlett
  2. Snuppis...
    Enig med Guro, godt å lese igjen. Selvom jeg fikk det på telefon noen timer føre det ble lest.... hehe...
    Håper dere koser dere i helga etter en "annerledes" uke.

    Her er det snø og litt guffent.

    Venter nok en gang på spennede brev.

    Klem fra mamma,n din som er glad i deg :-)

    SvarSlett
  3. Hei Guro! Godt aa hoere at noen foelger med her ;)
    Haha, vet at Flynn er doed ja! Aisling, ei jente paa gruppa mi fra Irland har gitt meg oppdatering for mange maaneder fremover ;) Saa du har mye i vente for aa si det saann!

    Nummeret er 0027712531748 :)

    Aa, saa koselig at de er i Kr.sand da! Du maa hilse masse :)

    Mamma:
    Ja, du vil alltid vite litt mer enn resten du vettu, har jo ikke taalmodighet til aa vente til det kommer ut her ;)
    Hoerte noen rykter om at det er snoestorm, og at fly ikke kan komme seg av gaarde fra Gardermoen? To norske jenter skulle kommet i gaar, og de haaper paa at de kommer i morgen eller noe!

    GODT aa hoere fra dere begge! <3

    SvarSlett
  4. Sku nu bære sei at eg følg mæ på deg og =) Eg lev litt igjennom alle andre som e ute i verdn og opplev nye teng før tida, men e veldig glad førr at eg sjøl ska ut snart! =) Men ska nu prøv å følg mæ førrdæom ;)
    Løkke tel mæ vertsfamilie og unga og i dæ heile tatt ;)
    *klæm*

    SvarSlett
  5. Det e SÅ spennande å fylla me på kossen det går der nere!!;o)
    Klare fortsatt ikkje fatta at du e der;o) hehe.. virke SÅ konge!!
    Kos dåkke vidare!!
    Å håpe sjukdommen forsvinne;o)
    klemmen;o)

    SvarSlett
  6. Hei maria! spennende og følge med på dit arbeide i afrika, det var godt at hører at du kan gi de små noe omsorg, hvilket de åpenbart er sulte fodret på. Gleder mig til og følge din reise videre. Pass godt på det selv.
    Klem Pernille

    SvarSlett